Pomarańczowe Ciasto Kawowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj pomarańczowego ciasta kawowego. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 17g tłuszczu i w sumie 348 kalorii. Ten przepis służy 8. Za 53 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś cukier granulowany, masło, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Orzechowe Pomarańczowe Ciasto Kawowe, Orzechowo-Pomarańczowe Ciasto Kawowe, oraz Ciasto Kawowe Pomarańczowo-Migdałowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. posmaruj masłem 9-calową okrągłą formę do ciasta.
Oddziel ciasto biszkoptowe na 8 herbatników.
Umieść 1 biszkopt na środku patelni.
Pokrój Pozostałe herbatniki na pół, tworząc 14 półkoli. Ułóż kawałki wokół środkowego herbatnika ściętymi bokami skierowanymi w tym samym kierunku.
Posmaruj wierzch ciastek roztopionym masłem.
W małej misce wymieszaj orzechy włoskie, cukier granulowany i skórkę pomarańczową.
Dobrze wymieszaj i posyp herbatniki.
Piecz przez 20 minut lub na złoty kolor.
Tymczasem w małej misce połącz cukier cukierniczy, serek śmietankowy i sok pomarańczowy. Mieszaj, aż będzie gładka, dodając więcej soku pomarańczowego, jeśli to konieczne, do rozrzedzenia.
Skrop polewą ciepłe ciasto kawowe i podawaj.