Pomarańcza-Szałwia Pieczony Indyk

Pomarańcza-szałwia pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 452 kalorie, 66g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką sól, skórkę pomarańczową, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Spróbuj Pieczony indyk natarty z prażonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym, Wolno pieczony indyk z pomarańczą i szałwią, oraz Pieczony indyk z szałwią polewą pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Umieść indyka na stojaku na patelni brojlerów lub patelni do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania.
Połącz szałwię, skórkę i 1 łyżeczkę soli. Mieszankę szałwii wcierać pod rozluźnioną skórę i wewnątrz jamy ciała.
Połącz 1/4 szklanki soku i 1 łyżkę miodu; zalej indykiem.
Umieść pomarańczowe ćwiartki wewnątrz jamy ciała.
Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny lub aż termometr do mięsa zarejestruje 18
Przykryć indyka luźno folią i odstawić na 10 minut. Usunąć skórę i pomarańczowe kliny.
Wyjąć indyka z patelni, zastrzegając kapiele z patelni do sosu.
Na talerzu ułożyć indyka, ogrzać.
Aby zrobić sos, wlej zastrzeżone kapiele do plastikowej torby na zamek błyskawiczny. Uszczelnij torbę; odetnij 1 róg torby.
Spuścić kapiele do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu; wyrzucić tłuszcz. (Powinieneś mieć około 2/3 szklanki kapieli; dodaj wystarczającą ilość wody lub beztłuszczowego, niskosodowego bulionu z kurczaka, aby uzupełnić różnicę, jeśli to konieczne).
Dodać 1/8 łyżeczki soli, 1/2 szklanki soku i 1 łyżkę miodu do kapieli na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Połączyć 1/2 szklanki soku i skrobi kukurydzianej w małej misce; dodać do mieszanki kapieli. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.