Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, kremowym szpinakiem i frytkami Truflowymi
Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, kremowany szpinak i Truflowane frytki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 39g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Turecki liść laurowy, pieczeń z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina, Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-czerwonym winem.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać szalotki i grzyby; smażyć do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
3
Posypać cukrem nad; sauté aż mieszanina jest głęboki brązowy, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
4
Dodać ocet; mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
5
Dodać wino; gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodaj obu bulionów, tymianek, pieprz, i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego; gotuj na wolnym ogniu 35 minut, aby zmiksować smaki, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Bulion
Tymianek
7
Przecedzić sos przez drobny sitko do małego rondla; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
8
Wymieszać masło i mąkę w małej misce. Doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu; stopniowo ubić mieszankę mąki. Gotować, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, o 5 protokół. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Rozgrzać na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść stojak na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Wołowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wołowina
4
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać wołowinę na patelni i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przełożyć wołowinę na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestry wołowiny 49° średnio rzadkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piekarnik
7
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1
Gotuj śmietanę do ubijania w dużym dużym garnku, aż zmniejszy się o połowę, o 4 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj połowę szpinaku do garnka i wrzucić tylko do szpinaku zaczyna więdnąć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj pozostały szpinak do garnka; wrzucić tylko, aż cały szpinak zwiędnie, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Pokrój polędwicę wołową w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Szpinak śmietankowy podzielić na 6 talerzy. Top z plasterkami wołowiny, dzieląc równo. Łyżka sosu nad wołowiną i wokół. Truflowane frytki podzielić na talerze i podawać.