Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, kremowym szpinakiem i frytkami Truflowymi

Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, kremowany szpinak i Truflowane frytki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 39g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Turecki liść laurowy, pieczeń z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina, Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-czerwonym winem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i grzyby; smażyć do miękkości, o 12 protokół.
Posypać cukrem nad; sauté aż mieszanina jest głęboki brązowy, o 4 minut dłużej.
Dodać ocet; mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Dodać wino; gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół.
Dodaj obu bulionów, tymianek, pieprz, i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego; gotuj na wolnym ogniu 35 minut, aby zmiksować smaki, mieszając od czasu do czasu.
Przecedzić sos przez drobny sitko do małego rondla; wyrzucić ciała stałe.
Wymieszać masło i mąkę w małej misce. Doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu; stopniowo ubić mieszankę mąki. Gotować, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, o 5 protokół. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Rozgrzać na średnim ogniu.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść stojak na obramowanej blasze do pieczenia.
Wołowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać wołowinę na patelni i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Przełożyć wołowinę na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestry wołowiny 49° średnio rzadkie, o 35 protokół.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
Gotuj śmietanę do ubijania w dużym dużym garnku, aż zmniejszy się o połowę, o 4 minutach.
Dodaj połowę szpinaku do garnka i wrzucić tylko do szpinaku zaczyna więdnąć, o 1 minutę.
Dodaj pozostały szpinak do garnka; wrzucić tylko, aż cały szpinak zwiędnie, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pokrój polędwicę wołową w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Szpinak śmietankowy podzielić na 6 talerzy. Top z plasterkami wołowiny, dzieląc równo. Łyżka sosu nad wołowiną i wokół. Truflowane frytki podzielić na talerze i podawać.