Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, kremowym szpinakiem i frytkami Truflowymi

Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, kremowym szpinakiem i frytkami Truflowymi
Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, kremowany szpinak i Truflowane frytki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 39g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Turecki liść laurowy, pieczeń z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina, Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-czerwonym winem.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać szalotki i grzyby; smażyć do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
3
Posypać cukrem nad; sauté aż mieszanina jest głęboki brązowy, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
4
Dodać ocet; mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
5
Dodać wino; gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodaj obu bulionów, tymianek, pieprz, i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego; gotuj na wolnym ogniu 35 minut, aby zmiksować smaki, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
BulionBulion
TymianekTymianek
7
Przecedzić sos przez drobny sitko do małego rondla; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
8
Wymieszać masło i mąkę w małej misce. Doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu; stopniowo ubić mieszankę mąki. Gotować, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, o 5 protokół. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Rozgrzać na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść stojak na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Wołowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
4
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać wołowinę na patelni i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć wołowinę na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestry wołowiny 49° średnio rzadkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Gotuj śmietanę do ubijania w dużym dużym garnku, aż zmniejszy się o połowę, o 4 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj połowę szpinaku do garnka i wrzucić tylko do szpinaku zaczyna więdnąć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj pozostały szpinak do garnka; wrzucić tylko, aż cały szpinak zwiędnie, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Pokrój polędwicę wołową w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Szpinak śmietankowy podzielić na 6 talerzy. Top z plasterkami wołowiny, dzieląc równo. Łyżka sosu nad wołowiną i wokół. Truflowane frytki podzielić na talerze i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
FrytkiFrytki
SzpinakSzpinak
SOSSOS
WołowinaWołowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn