Polędwiczki wołowe z francuskim sosem cebulowym
Polędwiczki wołowe z francuskim sosem cebulowym to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz patyk margaryny, grubo zmielony pieprz, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwiczki wołowe z sosem żurawinowym, Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, oraz Francuska Miska Cebulowo-Wołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżeczkę masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i grzyby; smażyć 5 minut, często mieszając. Wymieszać w wodzie i consomme, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować 10 minut.
Usuń mieszankę cebuli z patelni.
Połącz tymianek, sól, pieprz i czosnek w proszku. Natrzyj mieszankę tymianku na steki. 1 łyżeczkę masła rozpuścić na patelni na średnim ogniu.
Dodaj steki; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij steki z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj wino do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać mieszankę cebuli; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę. Powrót steki na patelnię; dusić 1 minutę.
Umieść jeden plasterek tostów w każdej z 4 płytkich misek do serwowania, a każdy plasterek uzupełnij stekiem. Łyżka mieszanki cebuli na każdej porcji.