Polędwiczki wieprzowe z kompot pomarańczowy może być tylko głównym daniem szukasz. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka polędwicy wieprzowej, cebula, skórka pomarańczowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy, Polędwiczki wieprzowe z boczkiem jabłkowym kompot, oraz Polędwiczki wieprzowe zapiekane z kompot rabarbarowym.
Instrukcje
1
Wieprzowinę kroimy wzdłuż, kroimy na drugą stronę, ale nie na drugą stronę. Otworzyć połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
2
Umieść wieprzowinę między arkuszami folii; Funt do 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Połącz 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, kminku i czerwonej papryki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Papryka Czerwona
Oliwa Z Oliwek
Kminek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umyć wieprzowinę mieszanką. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
5
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę; gotować 20 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
7
Dodać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, skórkę i kolejne 4 składniki (przez cukier); doprowadzić do wrzenia. Gotować 14 minut lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Cukier
Wołowina
Sól
8
Rozłóż mieszankę cebuli na wieprzowinie; pozostaw 1/2 cala granicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cebula
Wieprzowina
9
Rolka, zaczynając od długiego boku. Zabezpieczyć wieprzowinę drewnianymi kostkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Rolka
10
Połączyć bulion i wino w dużym holenderskim piecu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
11
Dodaj polędwicę; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut lub aż termometr rejestruje 14
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
12
Wyjmij wieprzowinę z patelni; utrzymuj ciepło. Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia; gotować 8 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
13
Usunąć i wyrzucić drewniane kilofy z wieprzowiny; pokroić w poprzek.