Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym

Kolendra Polędwica wieprzowa z sosem marchewkowo-imbirowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 54g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany ubijającej, imbir, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym, Polędwiczki wieprzowe w sosie Śliwkowo-imbirowym, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem brzoskwiniowym imbirowym.
Instrukcje
Połączyć marchew, 3 szklanki wody i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż marchewki są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Spuścić; zapas płynu do gotowania.
Przenieść marchewki do procesora. Puree aż będzie gładkie.
Dodać śmietanę i imbir i proces do mieszania.
Przełożyć puree do dużego rondla.
Dodaj tyle zarezerwowanego płynu do gotowania na puree, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przepłukać przed podaniem.)
Grubo zmiel nasiona kolendry w młynku do przypraw lub blenderze.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Nacisnąć kolendrę na wieprzowinę, całkowicie pokryć.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 polędwiczki wieprzowe do 1 patelni i 2 polędwiczki wieprzowe do drugiej patelni. Brązowy wieprzowina ze wszystkich stron i gotować, aż termometr włożony do centrum rejestry 68°, o 25 protokół.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia.
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1 cala. Łyżka sosu na talerze. Top z wieprzowiną i podawać.