Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym

Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym
Kolendra Polędwica wieprzowa z sosem marchewkowo-imbirowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 54g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany ubijającej, imbir, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym, Polędwiczki wieprzowe w sosie Śliwkowo-imbirowym, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem brzoskwiniowym imbirowym.

Instrukcje

1
Połączyć marchew, 3 szklanki wody i 3/4 łyżeczki soli w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż marchewki są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Spuścić; zapas płynu do gotowania.
3
Przenieść marchewki do procesora. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
4
Dodać śmietanę i imbir i proces do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
KremKrem
5
Przełożyć puree do dużego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj tyle zarezerwowanego płynu do gotowania na puree, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przepłukać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
7
Grubo zmiel nasiona kolendry w młynku do przypraw lub blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Nacisnąć kolendrę na wieprzowinę, całkowicie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
WieprzowinaWieprzowina
9
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdym z 2 ciężkich dużych patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Dodaj 1 polędwiczki wieprzowe do 1 patelni i 2 polędwiczki wieprzowe do drugiej patelni. Brązowy wieprzowina ze wszystkich stron i gotować, aż termometr włożony do centrum rejestry 68°, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
11
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Pozwól odpocząć 5 minut.
13
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1 cala. Łyżka sosu na talerze. Top z wieprzowiną i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn