Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie żurawinowo-portowym

Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie żurawinowo-portowym
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem żurawinowo-portowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 38g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cebulę, koktajl z soku żurawinowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie żurawinowo-portowym, Kotlety wieprzowe i sos jabłkowy: pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Schab pieczony faszerowany z sosem portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek, 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej, szałwii i 1 łyżeczkę tymianku; wymieszaj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
4
Dodać bulion i sok żurawinowy; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 1/2 szklanki, o 8 protokół. SOS przecedzić do ciężkiego średniego rondla, naciskając na części stałe z tyłu łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać żurawinę i cukier; gotować, aż jagody pop, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
CukierCukier
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
6
Wymieszaj Port i skrobię kukurydzianą w małej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać do sosu; gotować, aż sos zgęstnieje, około 1 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Sos żurawinowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sól I PieprzSól I Pieprz
8
Wymieszać pozostałe 4 1/2 łyżeczki tymianku, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Umieścić wieprzowinę w dużym naczyniu do pieczenia. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Pędzel z 2 łyżkami oleju. Mieszankę tymiankową natrzeć na wieprzowinę. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
11
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać wieprzowinę i gotować do brązowego, obracając często, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
14
Przenieś patelnię do piekarnika i pieczonej wieprzowiny, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do najgrubszej części rejestrów wieprzowiny 66°, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
15
Przełożyć wieprzowinę na półmisek; przykryć, aby się ogrzała.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
16
Dodaj sos żurawinowy i pozostałe 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej do tej samej patelni i doprowadzić do duszenia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Pokroić wieprzowinę w ukośne plastry o grubości 1/2 cala. Podziel plastry między 8 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
18
SOS skropić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn