Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie żurawinowo-portowym
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem żurawinowo-portowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 38g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cebulę, koktajl z soku żurawinowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie żurawinowo-portowym, Kotlety wieprzowe i sos jabłkowy: pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Schab pieczony faszerowany z sosem portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, o 8 protokół.
Dodaj czosnek, 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej, szałwii i 1 łyżeczkę tymianku; wymieszaj 1 minutę.
Dodać bulion i sok żurawinowy; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 1/2 szklanki, o 8 protokół. SOS przecedzić do ciężkiego średniego rondla, naciskając na części stałe z tyłu łyżki.
Dodać żurawinę i cukier; gotować, aż jagody pop, o 5 protokół.
Wymieszaj Port i skrobię kukurydzianą w małej misce, aby wymieszać.
Dodać do sosu; gotować, aż sos zgęstnieje, około 1 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Sos żurawinowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Wymieszać pozostałe 4 1/2 łyżeczki tymianku, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Umieścić wieprzowinę w dużym naczyniu do pieczenia. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pędzel z 2 łyżkami oleju. Mieszankę tymiankową natrzeć na wieprzowinę. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować do brązowego, obracając często, o 5 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i pieczonej wieprzowiny, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do najgrubszej części rejestrów wieprzowiny 66°, około 20 minut.
Przełożyć wieprzowinę na półmisek; przykryć, aby się ogrzała.
Dodaj sos żurawinowy i pozostałe 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej do tej samej patelni i doprowadzić do duszenia, często mieszając.
Pokroić wieprzowinę w ukośne plastry o grubości 1/2 cala. Podziel plastry między 8 talerzy.