Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Ziołowo

Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Ziołowo
Polędwiczki wieprzowe marynowane ziołami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 47g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 2,43 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 85 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Mieszanka soku z cytryny, skórki z cytryny, liści rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skórkę z cytryny można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem ze skórki pomarańczowej jako deser. Z łyżką wynik 94% to danie jest niesamowite. Spróbuj Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Ziołowo, Polędwiczki Wieprzowe Marynowane, oraz Polędwiczki wieprzowe z ziół, czosnku i Dijon podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, czosnek, rozmaryn, tymianek, musztarda i 2 łyżeczki soli w solidnej plastikowej torbie o pojemności 1 galona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodać polędwiczki wieprzowe i obrócić do pokrycia marynatą. Wyciśnij powietrze i zapieczętuj torbę. Marynować wieprzowinę w lodówce przez co najmniej 3 godziny, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
MarynataMarynata
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Usuń polędwiczki z marynaty i wyrzuć marynatę, ale zostaw zioła, które przylegają do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
ZiołaZioła
MięsoMięso
6
Polędwiczki obficie posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni saute odpornej na piec na średnim ogniu. Pieczone polędwiczki wieprzowe ze wszystkich stron do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Włóż patelnię do piekarnika i piecz polędwiczki przez 10 do 15 minut lub do momentu, gdy mięso zarejestruje 137 stopni F w najgrubszej części.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Polędwiczki przełożyć na półmisek i szczelnie przykryć folią aluminiową. Odstawić na 10 minut. Wyrzeźbić w przekątnych plasterkach o grubości 1/2 cala. Najgrubsza część polędwicy będzie dość różowa (jest w porządku!) i najcieńsza część będzie dobrze wykonana. Doprawić solą i pieprzem i podawać na ciepło, lub w temperaturze pokojowej z sokami, które zbierają się na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, sangiovese o średniej budowie uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne taninowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Finca La Malena Malbec z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Finca La Malena Malbec
Finca La Malena Malbec
100% Malbec ze wschodniej Mendozy. Gleby wapienne i gliniaste, chłodne zimy i ciepłe lata zapewniają doskonałą koncentrację owoców i gładkie taniny. Ciemny rubinowy kolor odbijający światło w szeregu pomarańczowych / fioletowych odcieni. Przyjemny nos wypełniony nutami czerwonych leśnych owoców i ziół. Młode okrągłe taniny nadają mu jedwabistą, zmysłową konsystencję, która prowadzi do bogatego odczucia w ustach. Przepyszne warstwy czerwonych jagód, śliwki, wanilii i przypraw otwierają się, gdy się rozgrzewa, zapewniając bogaty charakter odmianowy. Delikatne wykończenie, które wypełnia lukę między napojami i dobrze utrzymuje się po ostatnim łyku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn