Polędwiczka wieprzowa ze Zwęglonym pomidorem-Salsa Jalapeno

Polędwiczka wieprzowa ze Zwęglonym pomidorem-Salsa Jalapeno
Polędwica wieprzowa ze zwęgloną salsą pomidorowo-Jalapeno może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 19g tłuszczu i w sumie 319 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle chile w proszku, olej roślinny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Polędwiczka wieprzowa ze Zwęglonym pomidorem i salsą Jalapeno, Polędwiczki wieprzowe Nachos z sosem Mornay, smak awokado-kukurydza, zwęglone Jalapeno i kozi ser, oraz Sałatka z ryżem marchewkowym Jalapeno ze zwęgloną papryką, Pepitas i salsą z awokado i pomidorów.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Posmaruj ruszt grillowy olejem. Grilluj pomidory, jalapeno i cebulę, często obracając, aż warzywa się zwęglą. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, łodyga i nasiona jalapeno (zostaw nasiona na gorętszą salsę) i odetnij koniec korzenia cebuli. Pokrój warzywa nożem lub pokrusz je krótko w robocie kuchennym. Dodaj kolendrę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
W międzyczasie posmaruj wieprzowinę olejem i posyp chili w proszku, solą i pieprzem. Grilluj wieprzowinę, od czasu do czasu obracając, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszej części wieprzowiny zarejestruje 145 Stopni F, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Przełóż wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut. Pokrój wieprzowinę i podawaj z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Seaglass rosé z Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
SeaGlass Rose z Pinot Noir
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn