Polędwica Wołowa Z Pancettą
Pancetta-Studded polędwica wołowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 818 kalorii, 48g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.71 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz galaretkę porzeczkową, szalotkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Polędwica Wołowa Z Pancettą, Polędwica Wołowa W Pancetcie, oraz Rozmaryn-okruchy polędwiczki wołowej z pancettą-pieczone pomidory.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pokroić wołowinę na sucho i pokroić 1/2-calowe głębokie szczeliny w odstępach 1-calowych na całej pieczeni, a następnie włożyć 1 kawałek pancetty do każdej szczeliny.
Wołowinę posypać koszerną solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż do samego palenia, następnie brązowa wołowina ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Przełożyć wołowinę na małą patelnię do pieczenia, rezerwując patelnię.
Pieczeń wołowa w środku piekarnika, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego po przekątnej 2 cali w centrum rejestrów 49°, około 25 minut.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 25 minut. (Wołowina będzie nadal gotować w stanie obecnym, osiągając 54° dla średnio rzadkich.)
Ciepła reserved patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, aż olej jest gorący, ale nie palenie, następnie saut é szalotka aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj czerwone Wino i Marsala i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie brązowych bitów, aż ciecz jest zmniejszona o około jedną trzecią.
Dodać demiglace i galaretki i energicznie dusić, ubijając, aż galaretka jest włączona, o 2 protokół.
Dodać masło, 1 bit na raz, ubijając aż włączone, a następnie zdjąć z ognia.
Wlać sos przez drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe.
* Używamy Demi-glace Gold, dostępnego w sklepach z żywnością specjalistyczną, niektórych supermarketach i wysyłkowo od ponad Gourmet (800-860-938
lub sos demiglace / brązowy z Citarella (212-874-0383).