Polędwica w sosie wiśniowym
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Polędwicę w Sosie Wiśniowym. Jedna porcja zawiera 473 kalorie , 38 g białka i 15 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,94 USD za porcję . Mieszanka polędwicy wieprzowej, wiśni, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Polędwica wołowa z kremowym sosem grzybowym Alouette® , Faszerowana polędwica wieprzowa z sosem Marsala-Port i Kurczak z sosem śmietanowym z pomidorów koktajlowych .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, sok żurawinowy i musztardę, aż do uzyskania gładkiej masy; odstaw.
Posyp wieprzowinę pieprzem cytrynowym. Na dużej patelni smaż wieprzowinę w maśle przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż nie będzie już różowa.
Wyjmij wieprzowinę i trzymaj ją w cieple.
Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia.
Dodaj wiśnie i konfiturę; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Włóż wieprzowinę z powrotem na patelnię; gotuj przez 2 minuty lub do podgrzania.