Polędwica marynowana w Porto z żurawiną

Polędwica marynowana w Porto z żurawiną
Polędwica marynowana w porcie z żurawiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 402 kalorie, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mąkę, tawny port, koktajl z soku żurawinowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Żurawina Ze Skórką Pomarańczową I Porto, Żurawina ze skórką pomarańczową i Porto, oraz Żurawina ze skórką pomarańczową i Porto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij tłuszcz z polędwicy.
2
Połącz polędwicę i następne 8 składników (polędwica przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny i uszczelnij torbę. Marynować w lodówce 24 godziny, obracając torbę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Usuń polędwicę z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
4
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść polędwicę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część polędwicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Wstawić do piekarnika; natychmiast obniżyć temperaturę piekarnika do 350; Piec 1 godzinę i 10 minut lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średnio).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Odstawić na 10 minut.
8
Mąkę i 2 łyżki marynaty wymieszać na dużej patelni; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodaj pozostałą marynatę do patelni, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia; gotować 8 minut lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Podawać na ciepło z polędwicą.
11
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn