Polski Słodki Chleb

Polski Słodki Chleb
Polski słodki chleb to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 283 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jaj, woda, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 30%. Spróbuj Polski Chleb Jajeczny, Polski Chleb Żytni Na Zakwasie, oraz Chleb Mallorca: Miękkie Portorykańskie Słodkie Bułeczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wymieszać w 4 łyżki masła; mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
3
Ostudzić, aż do lata.
4
Wlać mieszaninę mleka do patelni Maszyny do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
5
Dodać 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, ekstrakt waniliowy, 4 szklanki mąki chlebowej, drożdże i sól. Wybierz ustawienie ciasta; naciśnij start.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Po wymieszaniu ciasta odstawić na patelnię i przykryć ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
7
Odstawić do podwojenia, o 45 minut.
8
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki cukru, 1/4 brązowego cukru i 1/3 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Pokroić na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy; odstawić. W osobnej misce ubij razem 1 jajko i 1 łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Bochenki zmartwychwstałego chleba umyć jajkiem, a następnie posypać polewą okruchową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
13
Piec w temperaturze 350 stopni przez około 30 minut, aż się zarumieni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn