Polski Słodki Chleb
Polski słodki chleb to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 283 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jaj, woda, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 30%. Spróbuj Polski Chleb Jajeczny, Polski Chleb Żytni Na Zakwasie, oraz Chleb Mallorca: Miękkie Portorykańskie Słodkie Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Wymieszać w 4 łyżki masła; mieszać do rozpuszczenia.
Wlać mieszaninę mleka do patelni Maszyny do chleba.
Dodać 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, ekstrakt waniliowy, 4 szklanki mąki chlebowej, drożdże i sól. Wybierz ustawienie ciasta; naciśnij start.
Po wymieszaniu ciasta odstawić na patelnię i przykryć ręcznikiem.
Odstawić do podwojenia, o 45 minut.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki cukru, 1/4 brązowego cukru i 1/3 szklanki mąki.
Pokroić na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy; odstawić. W osobnej misce ubij razem 1 jajko i 1 łyżkę wody.
Bochenki zmartwychwstałego chleba umyć jajkiem, a następnie posypać polewą okruchową.
Piec w temperaturze 350 stopni przez około 30 minut, aż się zarumieni.