Polow (perski ryż z pistacjami i koperkiem)

Polow (perski ryż z pistacjami i koperkiem)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Polow (perski ryż z pistacjami i koperkiem). Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 382 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ryż basmati, koperek, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Polow (perski ryż z pistacjami i koperkiem), Perska cukinia nadziewana ryżem z pistacjami i koperkiem, oraz Perski koperek i ryż Lima Bean.

Instrukcje

1
Używając pokrywy garnka jako przewodnika, śledź koło na pergaminie i wyciąć. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
GarnekGarnek
2
W dużej misce przepłukać ryż w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dobrze spuścić.
4
W garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć 4 quarts zimnej wody, ryżu i soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, odkryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dobrze spuścić.
6
W małej misce, wymieszać razem 1/4 szklanki ciepłej wody i szafranu do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Przenieś 1 szklankę ugotowanego ryżu do średniej miski i wymieszaj z jogurtem i 1 łyżką wody szafranowej (zachowaj pozostałą wodę szafranową).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
SzafranSzafran
JogurtJogurt
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
W oczyszczonym garnku na umiarkowanie małym ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać mieszankę ryżowo-jogurtową, wygładzając na płaską warstwę. Dodać 1/2 pozostałego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
RyżRyż
10
Posypać 1/2 koperku i pistacji, a na wierzch 1/2 pozostałego ryżu, polewając luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
KoperKoper
RyżRyż
11
Posypać pozostałym koperkiem i pistacjami, a na wierzch pozostałym ryżem, układając się luźno w piramidę. Używając okrągłego uchwytu drewnianej łyżki, zrób 5 lub 6 otworów w ryżu na dno garnka i wlej pozostałą wodę szafranową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
SzafranSzafran
WodaWoda
KoperKoper
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
12
Przykryć ryż przygotowanym papierem pergaminowym okrągłym, a następnie pokrywką i parą, niezakłóconą, do miękkości i formy skorupy na dnie, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
13
Łyżka sypkiego ryżu na talerz bez naruszania dolnej skorupy. Zanurz dno patelni w dużej misce z zimną wodą 30 sekund, aby poluzować skorupę. Używając szpatułki lub drewnianej łyżki, podnieś skorupę i przenieś na szczycie ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn