Pollo Oaxaca
Pollo Oaxaca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 45g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soku z limonki, cebuli, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 37%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jewel of Oaxaca, Pierś z kurczaka Oaxaca, oraz Oaxaca Chocolate Banana Smoothie.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z kurczakiem, doprawić oregano, mielonym czosnkiem, solą i pieprzem. Gotować i mieszać, aż kurczak jest lekko rumiane. Cebulę wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do minimum.
Umieść pomidory, kolendra, pieprz jalapeno, cały czosnek, sok z limonki i sól w blenderze. Pulsuj do masywnej konsystencji.
Połowę mieszanki tomatillo zalać kurczakiem. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, 35 do 40 minut więcej.
Podawać z pozostałym sosem i top z serem Monterey Jack.