Polinezyjski Stir-Fry
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Polinezyjski Stir-Fry może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 359 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Za 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kawałków ananasa, papryki, ryżu i polędwicy wieprzowej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Capsicum Besan Sabji (smażona papryka i mąka z ciecierzycy), karela stir fry lub karela sabzi, jak zrobić Karela stir fry, oraz Asian Stir-Fry No-Fry.
Instrukcje
Odcedź ananasa, rezerwując sok; odstawić. Do sosu w małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie. Dodaj sos sojowy, przetwory i zarezerwowany sok ananasowy; odstawić.
Na dużej patelni lub woku z powłoką zapobiegającą przywieraniu smaż wieprzowinę w 2 łyżeczkach oleju, aż przestanie być różowa.
Smażyć cebulę i paprykę na pozostałym oleju przez 3 minuty.
Dodaj ananasa; smażyć 2-3 minuty dłużej lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące.
Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj wieprzowinę;podgrzej.
Podawać z ryżem. Tuż przed podaniem posyp każdą porcję orzeszkami ziemnymi, jeśli chcesz.