Polewa cebulowa słodko-kwaśna
Cebula słodko-kwaśna jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, ocet z czerwonego wina, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Podobne przepisy to Polewa cebulowa słodko-kwaśna, Batoniki cytrynowe ze słodką śmietaną, oraz Bezglutenowy Sernik klonowy ze słodkimi ziemniakami z piernikowym dnem i kwaśną śmietaną posypaną pianką.
Instrukcje
Cebulę blanszować we wrzącej wodzie 3 minuty, następnie odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą. Cebulę obieramy.
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, potrząsając patelni często, aż rumiane, o 4 protokół.
Dodać pozostałe składniki, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka po przekłuciu widelcem i większość płynu odparuje, 40 do 45 minut. Całkowicie ostudzić cebulę i wyrzucić gałązkę rozmarynu.