Polenta z fasolką dusz pomidorowych
Polenta z fasolką dusz pomidorowych to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 15g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grubą polentę, fasolę cannellini, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasola Borlotti w sosie pomidorowym z kremową polentą, Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, oraz Duszona wołowina z białą fasolą pomidorowo-czosnkową.
Instrukcje
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pietruszkę i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę.
Dodać szałwię i pomidory; gotować 12 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodaj czarny pieprz, 1/8 łyżeczki soli i fasolę na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
W dużym rondlu zagotować 4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj polentę w cienkim strumieniu, stale mieszając. Gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Przykryć i gotować 10 protokół. Odkryć i gotować 2 minuty, stale mieszając. Przykryć i gotować 5 protokół. Odkryć i gotować 2 minuty, stale mieszając. Przykryć i gotować 5 minut; odkryć i gotować 2 minuty, stale mieszając.
Polentę podawać z mieszaniną fasoli.