Polenta z fasolką dusz pomidorowych to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 15g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grubą polentę, fasolę cannellini, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasola Borlotti w sosie pomidorowym z kremową polentą, Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, oraz Duszona wołowina z białą fasolą pomidorowo-czosnkową.
Instrukcje
1
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj pietruszkę i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać szałwię i pomidory; gotować 12 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Szałwia Lekarska
4
Dodaj czarny pieprz, 1/8 łyżeczki soli i fasolę na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Fasola
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
W dużym rondlu zagotować 4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodaj polentę w cienkim strumieniu, stale mieszając. Gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Przykryć i gotować 10 protokół. Odkryć i gotować 2 minuty, stale mieszając. Przykryć i gotować 5 protokół. Odkryć i gotować 2 minuty, stale mieszając. Przykryć i gotować 5 minut; odkryć i gotować 2 minuty, stale mieszając.