Polenta z dwoma sosami

Polenta z dwoma sosami
Polenta z dwoma sosami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu. Jeśli masz bazylia, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico.

Instrukcje

1
Dla polenta, w średnim rondlu doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia. W małej misce połączyć mąkę kukurydzianą, 1 szklanka zimnej wody i 1/2 łyżeczki soli. Powoli dodaj mieszaninę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować i mieszać, aż mieszanina wróci do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, odkryte, przez 10 do 15 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać w 1/4 szklanki Asiago lub parmezanu, mieszając aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser AsiagoSer Asiago
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Spryskaj patelnię do pieczenia o wymiarach 8x8 cali za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Rozprowadzić gorącą polentę równomiernie na patelni; lekko ostudzić. Przykryć; schłodzić 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Pokrój polentę na 1-calowe kwadraty; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
5
W międzyczasie, w przypadku sosów, w średnim rondlu doprowadzić Classico ® pomidorowo-bazyliowy SOS makaronowy do wrzenia; zmniejszyć ogień. Dusić, odkryte, o 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
W przypadku białego sosu w średnim rondlu stopniowo mieszaj mleko z mąką, bazylią, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkami. Gotować i mieszać przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Wyjąć z ognia; wymieszać w innym 1/4 szklanki sera, mieszając aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
8
Aby zmontować, podziel Classico ® pomidorowo-bazyliowy sos do makaronu pomiędzy pojedyncze płytkie zapiekanki (po 1/4 szklanki). Podziel kostki polenty między zapiekanki. Łyżka białego sosu na kostkach; każdą porcję posypać 1 łyżką pozostałego 1/4 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Piec w piekarniku 450 stopni F przez 12 do 15 minut lub aż sos będzie bąbelkowy, a ser zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 32 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn