Polenta z dwoma sosami
Polenta z dwoma sosami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu. Jeśli masz bazylia, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico.
Instrukcje
Dla polenta, w średnim rondlu doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia. W małej misce połączyć mąkę kukurydzianą, 1 szklanka zimnej wody i 1/2 łyżeczki soli. Powoli dodaj mieszaninę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować i mieszać, aż mieszanina wróci do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, odkryte, przez 10 do 15 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać w 1/4 szklanki Asiago lub parmezanu, mieszając aż do stopienia.
Spryskaj patelnię do pieczenia o wymiarach 8x8 cali za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Rozprowadzić gorącą polentę równomiernie na patelni; lekko ostudzić. Przykryć; schłodzić 2 godziny lub przez noc.
Pokrój polentę na 1-calowe kwadraty; odstaw na bok.
W międzyczasie, w przypadku sosów, w średnim rondlu doprowadzić Classico ® pomidorowo-bazyliowy SOS makaronowy do wrzenia; zmniejszyć ogień. Dusić, odkryte, o 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
W przypadku białego sosu w średnim rondlu stopniowo mieszaj mleko z mąką, bazylią, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkami. Gotować i mieszać przez 1 minutę więcej.
Wyjąć z ognia; wymieszać w innym 1/4 szklanki sera, mieszając aż do stopienia.
Aby zmontować, podziel Classico ® pomidorowo-bazyliowy sos do makaronu pomiędzy pojedyncze płytkie zapiekanki (po 1/4 szklanki). Podziel kostki polenty między zapiekanki. Łyżka białego sosu na kostkach; każdą porcję posypać 1 łyżką pozostałego 1/4 szklanki sera.
Piec w piekarniku 450 stopni F przez 12 do 15 minut lub aż sos będzie bąbelkowy, a ser zacznie brązowieć.