Polenta z dwoma sosami

Polenta z dwoma sosami
Polenta z dwoma sosami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu. Jeśli masz bazylia, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico.

Instrukcje

1
Dla polenta, w średnim rondlu doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia. W małej misce połączyć mąkę kukurydzianą, 1 szklanka zimnej wody i 1/2 łyżeczki soli. Powoli dodaj mieszaninę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować i mieszać, aż mieszanina wróci do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, odkryte, przez 10 do 15 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać w 1/4 szklanki Asiago lub parmezanu, mieszając aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser AsiagoSer Asiago
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Spryskaj patelnię do pieczenia o wymiarach 8x8 cali za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Rozprowadzić gorącą polentę równomiernie na patelni; lekko ostudzić. Przykryć; schłodzić 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Pokrój polentę na 1-calowe kwadraty; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
5
W międzyczasie, w przypadku sosów, w średnim rondlu doprowadzić Classico ® pomidorowo-bazyliowy SOS makaronowy do wrzenia; zmniejszyć ogień. Dusić, odkryte, o 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
W przypadku białego sosu w średnim rondlu stopniowo mieszaj mleko z mąką, bazylią, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkami. Gotować i mieszać przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Wyjąć z ognia; wymieszać w innym 1/4 szklanki sera, mieszając aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8
Aby zmontować, podziel Classico ® pomidorowo-bazyliowy sos do makaronu pomiędzy pojedyncze płytkie zapiekanki (po 1/4 szklanki). Podziel kostki polenty między zapiekanki. Łyżka białego sosu na kostkach; każdą porcję posypać 1 łyżką pozostałego 1/4 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Piec w piekarniku 450 stopni F przez 12 do 15 minut lub aż sos będzie bąbelkowy, a ser zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 32 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn