Polenta z bakłażanem, cebulą i pomidorami
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Polenta z bakłażanem, cebulą i pomidorami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 6G białka, oraz 38 g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Gruboziarnisty, świeżo zmielony pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone bakłażany i pomidory z polentą, Laotański bakłażan z pomidorami, cebulą i miętą, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zaczyna brązowieć, o 5 protokół.
Podgrzać 6 łyżek oleju w tej samej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać bakłażan i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół.
Dodaj mieszankę cebuli, świeże i konserwowe pomidory, pietruszkę i 1 łyżeczkę soli. Dusić na wolnym ogniu, aż gruby, o 10 protokół. Wymieszać z pieprzem.
Tymczasem w średnim rondlu doprowadzić wodę i pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli do wrzenia.
Dodaj mąkę kukurydzianą w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Ubijamy pozostałe 3 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często z drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba, o 20 protokół. Wymieszać z parmezanem.
Gorącą polentę podawać z warzywami.
Zalecenie wino: obfite danie potrzebuje obfite wino. Otwórz ziemny Salice Salentino od Dr. Cosimo Taurino. Wykonane z niejasnych winogron negro amaro, jest jednym z najlepszych win z włoskiego regionu Apulia.