Polenta, pieczone warzywa i pieprzowe chipsy parmezan

Polenta, pieczone warzywa i pieprzowe chipsy parmezan
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do skrzynki receptury, Polenta, pieczone warzywa & pieprzowe chipsy parmezan może być przepis należy spróbować. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka soku z cytryny, polenty, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 105 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Pieczone Warzywa Z Polentą, oraz Zupa Bazyliowa z pieczonych pomidorów z chrupkami parmezanu.

Instrukcje

1
Aby zrobić chipsy, obróć piekarnik do 200C / 180C fan / Gas mark
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2
Starty parmezan przyprawiamy dużą szczyptą czarnego pieprzu i równomiernie rozsypujemy na blasze pokrytej blachą silikonową lub lekko naoliwionym papierem tłuszczowym i pieczemy przez 5 minut, aż się zrumieni, ale nie rumiany. Po ostygnięciu przez pięć minut, złamać na ostre kawałki palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
3
Podkręć piekarnik do 220C/ 200C fan / gas mark
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Do soku z cytryny i oleju wrzucamy kawałki kabaczka i buraka, lekko doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy w blaszce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
5
Dodaj kliny cebuli i kontynuuj pieczenie przez kolejne 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
6
W międzyczasie przynieś litr wody, sól i połowę masła na wolnym ogniu w dużym garnku, a następnie powoli dodaj polentę w drobnym strumieniu, cały czas mieszając. Nadal dusić na małym ogniu przez 35 minut (lub zgodnie z instrukcją, jeśli używasz quick cook polenta), często mieszając, aby zapobiec przyklejaniu się do dna. Polenta powinna być zagęszczona, ale nadal miękka w tym momencie. Jeśli zacznie zbyt wysychać, dodaj filiżankę wody. Po ugotowaniu wymieszać z resztą masła, parmezanem i Taleggio oraz szczyptą białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Ser TaleggioSer Taleggio
PolentaPolenta
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Aby służyć, łyżką polenta na desce lub na talerzach, rozsypać na warzywa i wszelkie soki pieczenia, następnie rukola i tymianek. Wsuń chipsy parmezan między warzywa i jedz na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
PolentaPolenta
ChipsyChipsy
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na chrupiące. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn