Polenta Miękka
Miękka Polenta może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 530 kalorii, 9g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, cebuli, polenty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 17%. Spróbuj Polenta Miękka, Miękka Polenta z Mascarpone, oraz Miękki Parmigiano Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 4-quart rozgrzać masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i pocić przez 3 minuty, aż warzywa będą przezroczyste i aromatyczne.
Dodać bulion z kurczaka i śmietanę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Ubijamy polentę i zmniejszamy temperaturę do minimum. Gotować na małym ogniu przez 2 godziny, regularnie mieszając.
Zdjąć z ognia i ubić serem i masłem, doprawić solą i podawać.