Polenta i farsz do kiełbas

Polenta i farsz do kiełbas
Need a przystawka bezglutenowa? Polentan i farsz kiełbasa może być spektakularny przepis spróbować. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 51 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz sól, polenta do szybkiego gotowania, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Farsz Polenta & pancetta, Polenta - Kiełbasa Ragout, oraz Kiełbasa Polenta Piec.

Instrukcje

1
Masło płytką patelnię do pieczenia(15 na 10 cali). Przynieś 6 szklanek wody z solą do wrzenia w ciężkim garnku 4-quart, następnie dodaj polentę w strumieniu, mieszając długą łyżką i gotuj na wolnym ogniu, stale mieszając, 5 minut (polenta będzie bardzo gęsta).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać 3 łyżki masła i mieszać, aż masło zostanie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
3
Rozprowadzić polentę na masle i schłodzić, odsłonięte, aż do jędrności, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Podczas polenta chłodzi, gotować kiełbasę w 1 łyżka oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, rozbijając grudki, aż nie będzie już różowy, o 3 protokół, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 3 protokół; dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnący, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki wody i wymieszać brązowe kawałki z dna patelni, a następnie dodać mieszankę cebuli i rosół z kurczaka do kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Podgrzej brojlery. W małym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła z pozostałą łyżką oleju. Odwróć polentę na dużą deskę do krojenia, a następnie pokrój połowę na 1/2-calowe kostki (reszta rezerwowa) i wrzuć mieszaninę masła do średniej miski. Powrót kostki polenta do pieczenia, rozłożenie równomiernie, i broil 3 do 4 cali od ciepła, aż złoty kolor w plastry, 8 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Umieść piekarnik rack w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°. masło 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia (pojemność 3-quart).
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Grubo rozgnieść pozostałą polentę zacierem ziemniaczanym i dodać do mieszanki kiełbas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
10
Dodaj pieczone kostki polenta, 1/2 szklanki sera, pietruszka, i pieprz do smaku, i wrzucić, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
11
Przełożyć do naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
12
Posypać wierzch farszu pozostałą 1/2 szklanki sera i piec, przykryte szczelnie arkuszem folii maślanej (maślanej stronie w dół), aż do ogrzania, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
13
Usuń folię i piec, aż top jest lekko rumiane, 10 do 15 protokół więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1
Farsz, bez natki pietruszki i sera, można przygotować (ale nie zapiekać) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej; przed przejściem wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn