Polenta i farsz do kiełbas
Need a przystawka bezglutenowa? Polentan i farsz kiełbasa może być spektakularny przepis spróbować. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 51 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz sól, polenta do szybkiego gotowania, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Farsz Polenta & pancetta, Polenta - Kiełbasa Ragout, oraz Kiełbasa Polenta Piec.
Instrukcje
Masło płytką patelnię do pieczenia(15 na 10 cali). Przynieś 6 szklanek wody z solą do wrzenia w ciężkim garnku 4-quart, następnie dodaj polentę w strumieniu, mieszając długą łyżką i gotuj na wolnym ogniu, stale mieszając, 5 minut (polenta będzie bardzo gęsta).
Dodać 3 łyżki masła i mieszać, aż masło zostanie włączone.
Rozprowadzić polentę na masle i schłodzić, odsłonięte, aż do jędrności, około 15 minut.
Podczas polenta chłodzi, gotować kiełbasę w 1 łyżka oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, rozbijając grudki, aż nie będzie już różowy, o 3 protokół, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do dużej miski.
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 3 protokół; dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnący, o 30 sekund.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki wody i wymieszać brązowe kawałki z dna patelni, a następnie dodać mieszankę cebuli i rosół z kurczaka do kiełbasy.
Podgrzej brojlery. W małym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła z pozostałą łyżką oleju. Odwróć polentę na dużą deskę do krojenia, a następnie pokrój połowę na 1/2-calowe kostki (reszta rezerwowa) i wrzuć mieszaninę masła do średniej miski. Powrót kostki polenta do pieczenia, rozłożenie równomiernie, i broil 3 do 4 cali od ciepła, aż złoty kolor w plastry, 8 do 12 protokół.
Umieść piekarnik rack w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°. masło 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia (pojemność 3-quart).
Grubo rozgnieść pozostałą polentę zacierem ziemniaczanym i dodać do mieszanki kiełbas.
Dodaj pieczone kostki polenta, 1/2 szklanki sera, pietruszka, i pieprz do smaku, i wrzucić, aż dobrze połączone.
Przełożyć do naczynia do pieczenia.
Posypać wierzch farszu pozostałą 1/2 szklanki sera i piec, przykryte szczelnie arkuszem folii maślanej (maślanej stronie w dół), aż do ogrzania, około 20 minut.
Usuń folię i piec, aż top jest lekko rumiane, 10 do 15 protokół więcej.
Farsz, bez natki pietruszki i sera, można przygotować (ale nie zapiekać) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej; przed przejściem wymieszać natkę pietruszki.