Rzymskim stylu Polenta Gnocchi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 776 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim, Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), oraz Karczochy, Styl Rzymski dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Lekko płaszcz 8-x 10-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek. Pokrój polentę na plasterki o grubości 1/2 cala; ułóż plasterki w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Podgrzać rondel 2-quart na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i zmiażdżony ząbek czosnku na patelni. Gotować, aż czosnek będzie miękki (2-3 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
4
Dodaj pokruszone pomidory, suszone oregano, sól i 1/4 szklanki posiekanej świeżej bazylii na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować do grubości (o 10 protokół). Łyżka sosu pomidorowego na polenta; posypać świeżą mozzarellą i Parmigiano-Reggiano.