Polenta Bites z suszonymi pomidorami
Polenta Bites z suszonymi pomidorami to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, śmietanę, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Cheddar Polenta z suszonymi pomidorami i krewetkami, oraz Homar Polenta Pizza z suszonymi pomidorami Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pędzel 8×8 calowe szklane naczynie do pieczenia lekko z olejem. Doprowadzić wodę i sól do wrzenia w ciężkim dnie, średniej wielkości rondel ustawiony na średnim ogniu.
Dodaj polentę i trzepaczką, aby rozbić wszelkie grudki. Obniż temperaturę.
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu około 3 minut, często mieszając. Naprzemiennie mieszając między trzepaczką, aby zapobiec grudkom i drewnianą łyżką o płaskim dnie, aby polenta nie przyklejała się i nie paliła, aż zgęstnieje. Jeśli nie za pomocą instant polenta więcej gotowania (do 10 minut może być potrzebne).
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj śmietanę i parmezan, ubijając, aby dobrze wymieszać. Zeskrobać polentę do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Rozprowadź tak równomiernie i płynnie, jak to możliwe.
Ostudzić około 10 minut, następnie przechowywać w lodówce, odkryte, aż schłodzone i twarde.Przygotuj polewę: Julienne pomidory suszone w oleju w cienkie paski.
Dodaj je, wraz z miętą lub bazylią, balsamicznym i czarnym pieprzem do małej miseczki.
Dobrze wymieszać.Złóż: około godziny przed porcjami Ustaw deskę do krojenia lub bardzo płaską płytę, która jest większa niż naczynie do pieczenia do góry nogami na górze naczynia do pieczenia. Trzymaj deskę do krojenia lub płytę i naczynie do pieczenia mocno razem przed sobą. Szybko odwróć zarówno deskę do krojenia lub płytę i naczynie do pieczenia jednym pewnym ruchem, pozwalając polenta spaść na talerz w jednym kawałku. Przyciąć krawędzie dla schludności, i pokroić polenta na 36 podobnie wielkości kawałki, układając je na talerzu.
Udekoruj każdy kwadrat odrobiną suszonych pomidorów. Pozostawić do temperatury pokojowej i służyć.