Pojedyncze czekoladowe ciasta z sosem karmelowym

Pojedyncze czekoladowe ciasta z sosem karmelowym
Pojedyncze czekoladowe ciasta z sosem karmelowym to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 912 kalorii, 9g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka żółtka jaja, masło, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe ciasta z sosem malinowym, Solone karmelowe ciastka z Lawy Dla dwojga, oraz Wegańskie Solone Karmelowe Ciasta Lava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło sześć 8-uncji ramekiny i pyłu z cukrem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
W średniej misce, beat masło, brązowy cukier, jajka, żółtko i 1 łyżka wanilii z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 2 minut lub do gładkiej. W innej średniej misce wymieszaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać do mieszaniny masła i ubić na niskiej prędkości około 1 minutę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Podziel ciasto równo między ramekiny. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać cukier granulowany, syrop kukurydziany i wodę do wrzenia na średnim ogniu. Gotować odkryte 15 minut lub aż mieszanina zmieni kolor na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać śmietanę ubijającą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
7
Zdjąć z ognia i dodać 1/2 łyżeczki wanilii. Schłodzić do temperatury pokojowej przed podaniem, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
8
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Umieść ramekiny w dwóch patelniach 13x9 cali lub patelni z niskimi bokami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
10
Piec 25 do 30 minut lub do zewnętrznych krawędzi są twarde i centra są nadal miękkie i kremowe. Nie przesadzaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść ramekiny na talerzach. Podzielić środek każdego ciasta i wlać około 2 łyżki sosu wewnątrz każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn