Podwójny suflet czekoladowy z sosem waniliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, fasola waniliowa, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, oraz Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos, podgrzać 1 1/4 szklanki mleka i 1/2 fasoli wanilii w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać nasiona do mleka. Odrzuć fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Mleko
3
W średniej misce wymieszać 3 łyżki cukru, 2 żółtka i szczyptę soli, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Mleko
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
4
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), stale mieszając trzepaczką. Zmniejsz ogień; gotuj 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje i mieszanina pokryje tylną część łyżki, stale mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Podgrzać 1 szklankę mleka i 1/2 fasoli wanilii na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii. Nasiona wymieszać z mlekiem; wyrzucić fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Mleko
9
Dodaj 1/2 szklanki cukru, kakao, skrobię kukurydzianą i 1/8 łyżeczki soli do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Kakao W Proszku
Cukier
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Zdjąć z ognia i wymieszać z czekoladą, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
11
Ostudzić 5 minut.
12
2 żółtka umieścić w dużej misce, wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę czekoladową do żółtek, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
W dużej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Czekolada
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmować suflet z piekarnika); piec dodatkowe 25 minut lub aż puffy i ustawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Podawać natychmiast, a każdą porcję polać dwoma łyżkami sosu.