Podwójny Kubek Kokosowy

Podwójny Kubek Kokosowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać Double Coconut Cup Custards spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 468 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany, krem kokosowy, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremy Kokosowe, Pieczone Kremy Kokosowe, oraz Krem kokosowy z truskawkami i limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do przygotowania: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. lekko posmaruj osiem 4-uncjowych ramekinów lub sufletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
1
Podgrzać mleko z filiżanką śmietany w średnim rondlu na średnim ogniu, aż skóra się uformuje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 8 godzin.
4
Wlać mieszaninę z kokosem przez sitko o drobnych oczkach wyłożone gazą do 2-filiżanki płynu miarki, naciskając na ciała stałe z tyłu łyżki, aby usunąć cały płyn. (Lub umieścić kokos w kawałku gazę i wykręcić go, aby usunąć cały płyn.) Powinno być około szklanki mleka kokosowego. Zarezerwuj kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
SernikSernik
5
Dodać do płynu wystarczającą ilość pozostałej śmietany do równej 2 szklanki, a następnie przenieść do czystego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać brązowy cukier i fasolę wanilii i podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, aż skóra tworzy. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
7
Zdjąć z ognia i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki śmietany. Ostudzić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
8
Żółtka ubić w średniej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać gorącą śmietanę do żółtek w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach lub nasadkę porcelanową do 4-filiżanki miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
11
Krem wlać równomiernie do przygotowanych ramek i umieścić na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Umieść patelnię w piekarniku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
13
Piec przez 35 minut, obrócić patelnię i piec jeszcze przez 20 minut lub do momentu, gdy centra są po prostu ustawione (nóż włożony do środka wyjdzie czysty).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
14
Wyjmij krem z patelni do pieczenia i umieść na regale chłodzącym do temperatury pokojowej. Schłodzić krem, odsłonięty, w lodówce, przez 2 godziny. Gdy zimno, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Kremy mogą być wykonane do 2 dni wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Aby krem kokosowy: w międzyczasie, zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°. wrzucić filiżankę zastrzeżonego kokosa z 1 łyżką cukru cukierników na blasze ciastka i rozprowadzić w jednej warstwie. Toast na środkowym stojaku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 minut, lub do złotego koloru. Obserwuj to uważnie, ponieważ kokos może szybko się spalić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem KokosowyKrem Kokosowy
KokosKokos
Pliki CookiePliki Cookie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
16
Drobno posiekać pozostałe zastrzeżone kokosa w mini robocie kuchennym; odstawić. Śmietanę, 1 łyżeczkę cukru cukierniczego i ekstrakt waniliowy ubić w średniej misce do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć w posiekanym kokosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KokosKokos
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Aby złożyć deser: Top schłodzone kremy z odrobiną kremu kokosowego, a następnie posypać każdy z łyżeczką prażonego kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
KokosKokos
18
Podawać z plastrami ananasa, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
19
artykuł var
20
Typ_27_data = {};
21
artykuł
22
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn