Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać Double Coconut Cup Custards spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 468 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany, krem kokosowy, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremy Kokosowe, Pieczone Kremy Kokosowe, oraz Krem kokosowy z truskawkami i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do przygotowania: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. lekko posmaruj osiem 4-uncjowych ramekinów lub sufletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
1
Podgrzać mleko z filiżanką śmietany w średnim rondlu na średnim ogniu, aż skóra się uformuje, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 8 godzin.
4
Wlać mieszaninę z kokosem przez sitko o drobnych oczkach wyłożone gazą do 2-filiżanki płynu miarki, naciskając na ciała stałe z tyłu łyżki, aby usunąć cały płyn. (Lub umieścić kokos w kawałku gazę i wykręcić go, aby usunąć cały płyn.) Powinno być około szklanki mleka kokosowego. Zarezerwuj kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Sito
Sernik
5
Dodać do płynu wystarczającą ilość pozostałej śmietany do równej 2 szklanki, a następnie przenieść do czystego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodać brązowy cukier i fasolę wanilii i podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, aż skóra tworzy. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Brązowy Cukier
7
Zdjąć z ognia i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszanki śmietany. Ostudzić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
Nasiona
8
Żółtka ubić w średniej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać gorącą śmietanę do żółtek w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Wlać krem przez sitko o drobnych oczkach lub nasadkę porcelanową do 4-filiżanki miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Sito
11
Krem wlać równomiernie do przygotowanych ramek i umieścić na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Umieść patelnię w piekarniku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
13
Piec przez 35 minut, obrócić patelnię i piec jeszcze przez 20 minut lub do momentu, gdy centra są po prostu ustawione (nóż włożony do środka wyjdzie czysty).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Patelnia
14
Wyjmij krem z patelni do pieczenia i umieść na regale chłodzącym do temperatury pokojowej. Schłodzić krem, odsłonięty, w lodówce, przez 2 godziny. Gdy zimno, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Kremy mogą być wykonane do 2 dni wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia Do Pieczenia
15
Aby krem kokosowy: w międzyczasie, zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°. wrzucić filiżankę zastrzeżonego kokosa z 1 łyżką cukru cukierników na blasze ciastka i rozprowadzić w jednej warstwie. Toast na środkowym stojaku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 minut, lub do złotego koloru. Obserwuj to uważnie, ponieważ kokos może szybko się spalić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Krem Kokosowy
Kokos
Pliki Cookie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
16
Drobno posiekać pozostałe zastrzeżone kokosa w mini robocie kuchennym; odstawić. Śmietanę, 1 łyżeczkę cukru cukierniczego i ekstrakt waniliowy ubić w średniej misce do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć w posiekanym kokosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Ekstrakt Z Wanilii
Kokos
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Aby złożyć deser: Top schłodzone kremy z odrobiną kremu kokosowego, a następnie posypać każdy z łyżeczką prażonego kokosa.