Podwójnie serowe zapiekane ziemniaki
Double Cheesy Au Gratin Potatoes to bezglutenowy dodatek. Za 1,17 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji o wartości 632 kalorii , 12 g białka i 49 g tłuszczu każda. Ten przepis z Allrecipes ma 44 fanów. Mieszanka pieczonych ziemniaków, soli i pieprzu, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 64% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Double Ka Meetha - How to make Hyderabadi Double Ka Meetha - Ramadan , Cheesy Ham and Shrimp Macaroni Au Gratin i Havarti Dill Potatoes Au Gratin .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do pieczenia o pojemności 2 litrów.
Ułóż warstwami plasterki ziemniaków w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Zalej ziemniaki śmietaną; posyp parmezanem. Dopraw ziemniaki solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie, około 1 godziny.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i delikatnie zamieszaj.
Posyp serem cheddar; przykryj i odstaw, aż ser się rozpuści, około 5 minut.