Podwójnie pieczone ziemniaki
Ziemniaki dwukrotnie pieczone mogą być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 386 kalorii . Za 91 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do dania głównego, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Mieszanka pieczonych ziemniaków, masła, ostrego sera cheddar i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 7 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 42% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pieczone słodkie ziemniaki z kurczakiem, kiełbasą, jabłkami i jabłkami oraz pieczone ziemniaki z kremem z kurczaka, Pieczona peklowana wołowina z smażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami oraz Pieczona peklowana wołowina z smażoną kapustą i Pieczone Młode Ziemniaki .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki myjemy i nakłuwamy widelcem. Ziemniaki natrzyj oliwą z oliwek i ułóż na blaszce do galaretek lub dużej blaszce z brzegiem.
Piecz ziemniaki przez 45 minut do godziny lub do momentu, aż będą gotowe.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i przekrój je wzdłuż na pół. Odłożyć na bok. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Gdy ziemniaki ostygną na tyle, że można je z nimi mieszać, wyjmij miąższ ziemniaczany do dużej, elektrycznej miski do miksowania.
Dodać mleko, masło, śmietanę, ser, sól czosnkową oraz sól i pieprz do smaku.
Mieszaj, aż uzyskasz kremową konsystencję. Podzielić mieszaninę równomiernie i wlać ją z powrotem do skorupek ziemniaków. Ziemniaki włóż ponownie do piekarnika na 15 minut.
Wyjmij z piekarnika i udekoruj boczkiem i zieloną cebulą.