Podwójnie Karmelowe Pierogi Z Jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Podwójnie karmelowych pierogów z jabłkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 628 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś złote pyszne jabłka, jajko, połówki orzechów pekan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Pierogi z jabłkami i Podwójny prezent, Pierogi Karmelowo-Jabłkowe, oraz Pierogi Karmelowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odstawić cztery połówki orzechów pekan; posiekać pozostałe orzechy. W misce wymieszaj posiekane orzechy z 1/4 szklanki sosu karmelowego.
Obrać jabłka; rdzeń każdy, tworząc 1-cal szerokości wgłębienia od góry do dołu.
Jabłka umieścić w misce i zalać sokiem z cytryny.
Na lekko posypanej mąką desce rozwałkuj ciasto francuskie na 12-calowy kwadrat.
Pokroić na cztery równe kwadraty i wyśrodkować jabłko pionowo na każdym. Mieszankę nakrętek wcisnąć równomiernie do wgłębień jabłek.
Mieszankę jajek szczotkować na 1/2-cala szerokości granicy wokół każdego ciasta; rezerwy pozostałych jaj. Do zawinięcia każdej pierożki, posmarowanymi palcami unieść dwa przeciwległe rogi ciasta na jabłko i uszczypnąć końcówki razem. Powtórz z pozostałymi dwoma rogami. Mocno szczyp wszystkie końcówki razem; szczypta każdy szew, a następnie złożyć na około 1/8 cala wzdłuż szwu i szczypta ponownie, nie pozostawiając otworów. Pierogi Space równomiernie na maślanej 12-na 15-calowej blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375 przez 20 minut. Połówki orzechów pekan zanurzyć w mieszance jajecznej (pozostałe jajka zostawić do innych zastosowań lub wyrzucić); nacisnąć połowę orzecha na każdej pierożce.
Piec, aż ciasto będzie głębokie złociste, 10 do 15 minut dłużej w zwykłym piekarniku, około 5 minut w piekarniku konwekcyjnym.
Za pomocą szerokiej szpatułki przełożyć pierogi na talerze. Towarzyszyć z pozostałym sosem karmelowym i lodami, w razie potrzeby.