Podwójna Bombka Czekoladowa
Podwójna Bombka czekoladowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka sody oczyszczonej, mus czekoladowy, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bombka czekoladowo-pomarańczowa Alaska z gorącym sosem czekoladowym, Chocolate Cherry Bombe, oraz Bombka Czekoladowo-Truskawkowa.
Instrukcje
Pekan proces w robocie do zmielenia; odstawić.
Ubij masło i skracaj na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Dodać wanilię, ubijając do wymieszania.
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Połączyć mąkę, sodę i pekany; dodać do mieszaniny cukru na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty; złóż na ciasto.
Wlać do dobrze nasmarowanej i mąki 15 - x 10-calowy jellyroll patelni.
Piec w 350 przez 20 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić na stojaku z drutu.
Linia 3-quart miski mieszającej (8 1/2 cala) z folią.
Wytnij ciasto wzdłuż na 2-calowe paski; przygotuj miskę z paskami ciasta, zachowując resztę.
Mus czekoladowy rozprowadzić na cieście w misce; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Mus z białej czekolady wlać do miski na warstwę czekolady; przykryć i schłodzić 1 godzinę. Przykryć pozostałymi paskami. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Odwróć bombe na talerz ciasta i rozprowadź ganache.
Dekorować, w razie potrzeby.