Podstawowy pieczony kurczak

Podstawowy pieczony kurczak
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Podstawowy Pieczony Kurczak. Za 4,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 1432 kalorii, 114 g białka i 103 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką czosnek, kurczaki, sól koszerną i świeżo mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podstawowy pieczony indyk, podstawowa pieczona polędwica wieprzowa (3 punkty Ww) i podstawowa pieczona polędwica wieprzowa (3 punkty Ww) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Obficie posyp wnętrze kurczaka solą i pieprzem. Do każdego ptaka nadziewamy 3 gałązkami tymianku, 2 ząbkami czosnku, liściem laurowym, cebulą i cytryną. Podczas gotowania kurczaków pomoże to utrzymać ich wilgotność i nada ptakowi smaku od środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Używając sznurka kuchennego, zwiąż nogi każdego ptaka, a następnie włóż końcówki skrzydeł pod każde ciało, aby równomiernie się upiekło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Połóż ptaki na ruszcie nad blachą do pieczenia, posyp je solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
5
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 375 stopni F i gotuj, aż termometr natychmiastowy włożony do stawu między nogą a udem zarejestruje 55 stopni F, czyli około 1 godziny dłużej. Kiedy kurczak będzie gotowy, skóra będzie chrupiąca i złocista, a sok z kurczaka będzie klarowny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn