Podstawowy pieczony kurczak

Podstawowy pieczony kurczak
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Podstawowy Pieczony Kurczak. Za 4,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 1432 kalorii, 114 g białka i 103 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką czosnek, kurczaki, sól koszerną i świeżo mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podstawowy pieczony indyk, podstawowa pieczona polędwica wieprzowa (3 punkty Ww) i podstawowa pieczona polędwica wieprzowa (3 punkty Ww) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Obficie posyp wnętrze kurczaka solą i pieprzem. Do każdego ptaka nadziewamy 3 gałązkami tymianku, 2 ząbkami czosnku, liściem laurowym, cebulą i cytryną. Podczas gotowania kurczaków pomoże to utrzymać ich wilgotność i nada ptakowi smaku od środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Używając sznurka kuchennego, zwiąż nogi każdego ptaka, a następnie włóż końcówki skrzydeł pod każde ciało, aby równomiernie się upiekło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Połóż ptaki na ruszcie nad blachą do pieczenia, posyp je solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
5
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 375 stopni F i gotuj, aż termometr natychmiastowy włożony do stawu między nogą a udem zarejestruje 55 stopni F, czyli około 1 godziny dłużej. Kiedy kurczak będzie gotowy, skóra będzie chrupiąca i złocista, a sok z kurczaka będzie klarowny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn