Podstawowy makaron
Masz ochotę na wegetariański hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo? Pasta Basico może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 10 g białka i 13 g tłuszczu. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 5 osób i zrobi je ponownie. Niewiele osób przepadało za tym śródziemnomorskim daniem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z Allrecipes wymaga sera asiago, tymianku, soli i pieprzu oraz spaghetti. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 67%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Mój Go-To Spiralized Diet Pasta: Pieczony Kurczak i Jarmuż Zucchini Pasta, Dinner Tonight: Pastan alla Burina (Makaron Z Rustykalnym Sosem) i Mój Go-To Spiralized Diet Pasta: Pieczony Kurczak I Jarmuż Makaron Zucchini .
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ. W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, pomidor, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać z makaronem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.