Podstawowy Irlandzki Chleb Sodowy Z Serem

Podstawowy Irlandzki chleb sodowy z serem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka sody oczyszczonej, jajka, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantny Irish Cheese Soda Bread, Irish Soda Bread Grillowany ser z Pesto, oraz Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Jajka ubić w misce i odstawić.
Umieść parmezan w płytkiej misce.
W misce wymieszać mąkę, sól i sodę oczyszczoną, aż dobrze się połączą.
Dodaj mleko, kilka łyżek na raz, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać kilka razy, aż ciasto się połączy.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości około 1/2 cala i pokrój w kwadraty 2x3 cale.
Posmaruj każdy kwadrat ubitym jajkiem i zanurz wierzch kwadratu w parmezanie.
Umieść kwadraty na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kwadraty są lekko rumiane, o 10 protokół.