Podstawowe włoskie biscotti
Przepis Basic Italian Biscotti zaspokoi Twoje pragnienie kuchni śródziemnomorskiej w około 45 minut . Ten deser ma 105 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bez nabiału jest przeznaczony dla 48 osób i kosztuje 10 centów za porcję . Ten przepis z Allrecipes wymaga proszku do pieczenia, tłuszczu, jajek i ekstraktu waniliowego. Ten przepis podoba się 16 smakoszom i kucharzom. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Authentic Italian Biscotti , Almond Biscotti i Best Biscotti .
Instrukcje
Przesiej mąkę i odmierz. Przesiej ponownie z cukrem i proszkiem do pieczenia na płaską powierzchnię.
Wymieszaj tłuszcz z suchymi składnikami, aż mieszanka będzie miała konsystencję gruboziarnistej mąki kukurydzianej.
Zrób dołek w mące i wbij do niego jajka.
Dodaj wanilię i wyrabiaj ciasto przez około 5 minut, aż stanie się gładkie. Jeśli ciasto wydaje się zbyt miękkie i lepkie, dodaj odrobinę mąki.
Oderwij kawałki ciasta wielkości moreli i uformuj je w pożądane kształty. Ciasteczka można piec w formie pierścieni, pasków lub liter, np. S.
Umieścić w odstępach 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia i piec w gorącym piekarniku nagrzanym do 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Uważaj, ponieważ łatwo się przypalają.