Podstawowe nadzienie do chleba Yankee

Podstawowe nadzienie do chleba Yankee
Przepis Basic Yankee Bread Stuffing można przygotować w około 30 minut . Ten przepis jest dla 15 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 282 kalorie . Jest idealne na Święto Dziękczynienia . 40 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i kup mieloną kiełbasę wieprzową, masło, seler i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Vegan Apple Chestnut Corn Bread Stuffing , Basic Buttercream i Basic Chocolate Cupcakes .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bochenki Białego Chleba, Czerstwego, Porwanego Na Małe KawałkiBochenki Białego Chleba, Czerstwego, Porwanego Na Małe Kawałki
6 łodyg Posiekanego Selera6 łodyg Posiekanego Selera
2
Umieść kiełbasę wieprzową w dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio wysokim ogniu, aż będzie równomiernie brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przyprawowa SzałwiowaMieszanka Przyprawowa Szałwiowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw Szałwiowych1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw Szałwiowych
3
Odcedź i odstaw.
4
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przyprawowa SzałwiowaMieszanka Przyprawowa Szałwiowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Włóż seler i cebulę do rondla i powoli gotuj, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
W dużej misce wymieszaj kiełbasę, seler, cebulę, chleb, szałwię, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wlać jajka i bulion z kurczaka do mieszanki. W razie potrzeby dodać więcej bulionu. Farsz powinien być wilgotny, nie papkowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
8
Włóż mieszankę do formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
9
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, aż wierzch stanie się brązowy i chrupiący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia7
Magazyn