Podstawowe nadzienie do chleba Yankee
Przepis Basic Yankee Bread Stuffing można przygotować w około 30 minut . Ten przepis jest dla 15 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 282 kalorie . Jest idealne na Święto Dziękczynienia . 40 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i kup mieloną kiełbasę wieprzową, masło, seler i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Vegan Apple Chestnut Corn Bread Stuffing , Basic Buttercream i Basic Chocolate Cupcakes .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Umieść kiełbasę wieprzową w dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio wysokim ogniu, aż będzie równomiernie brązowa.
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Włóż seler i cebulę do rondla i powoli gotuj, mieszając, aż zmiękną.
W dużej misce wymieszaj kiełbasę, seler, cebulę, chleb, szałwię, sól i pieprz.
Wlać jajka i bulion z kurczaka do mieszanki. W razie potrzeby dodać więcej bulionu. Farsz powinien być wilgotny, nie papkowaty.
Włóż mieszankę do formy do pieczenia.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, aż wierzch stanie się brązowy i chrupiący.