Przygotuj skorupę: do dużej miski robota kuchennego, dodaj 2 2/3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę bulionu z kurczaka w proszku, 1/2 łyżeczki wytartej szałwii, 1/8 łyżeczki cebuli w proszku, 1/8 łyżeczki kurkumy w proszku, 3/4 szklanki oleju rzepakowego, 6 łyżek mleka, 1 łyżeczka tłuszczu z boczku hickory, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka brązowego cukru; wlać do probówki podczas pracy; proces przez 30-45 sekund; zrzucić na arkusz papieru.papier woskowany posypany mąką; podziel ciasto, aby część dolnej skorupy była nieco większa; kształtuj ciasto na kulki; lekko spłaszcz; umieść arkusz woskowanego papieru na cieście z dolnej skorupy; zwiń 2 cale szerszy niż 9-calowy talerz do ciasta z głębokim naczyniem; usuń górny arkusz woskowanego papieru; przesuń rękę pod dolny arkusz woskowanego papieru; odwróć się do talerza, aby papier woskowany był na górze; łatwość dopasowania ciasta do talerza ciasta; Usuń woskowany papier (nie przekłuwaj ciasta); umieść talerz ciasta w zamrażarce, aż będzie gotowy do napełnienia (powłoka powinna być dość zamrożona po napełnieniu).Karczochy pokroić na ćwiartki lub grube kawałki wielkości ukąszenia; odstawić.Zetrzeć 1 szklankę sera szwajcarskiego; odstawić.Podsmażyć 2 całe ząbki czosnku i 1/3 szklanki posiekanej cebuli w 2 łyżkach oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cebula i czosnek zmiękną.Dodaj karczoch serca do saute mieszaniny wraz z 1/4 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka mielonej pietruszki, 1 łyżeczka świeżego pokrojony koperek, i 1/4 łyżeczka soli koszernej; wymieszać i saute, aż płyn odparuje; usunąć rondel z ognia.Wyjąć całe ząbki czosnku z rondla i umieścić w miski robota wraz z 1 3/4 szklanki śmietany, 1 szklanka rozdrobnionego sera szwajcarskiego, 4 jajka, 2 łyżki stopionego masła, 1/4 łyżeczki cukru, 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej i 1 szczypta zmielonego białego pieprzu; proces przez 30 sekund.Połączyć mieszaninę budyń z mieszaniny karczoch saute w średniej dużej misce; dodać 2-3 uncje pokruszony ser feta (opcjonalnie, ale zalecane); złożyć składniki razem, aż dobrze wymieszane.Wlać mieszaninę kremu do dwóch 9-calowych wstępnie pieczone skorupy pie lub do jednego 10-calowe głębokie danie wstępnie pieczone skorupy pie; TOP z 2-3 uncji pokruszony ser feta (opcjonalnie, ale zalecane) posypać snipped świeżego szczypiorku lub zielonej cebuli Topy przed pieczeniem.Piec w 375 przez 25-30 minut, aż nadmuchane i lekko rumiane; pozostawić do Ustawienia 10 minut.Pokrój, następnie podawaj i ciesz się!