Po Prostu Elegancki Quiche Z Karczocha

Po Prostu Elegancki Quiche Z Karczocha
Po prostu elegancki Quiche Karczoch może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 9. Jedna porcja zawiera 691 kalorii, 13g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, wino, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Po Prostu Elegancka Sałatka Z Rukoli, Po Prostu Elegancka Zupa Pomidorowa, oraz Simply Elegant Filet Mignon w sosie Bearnaise.

Instrukcje

1
Przygotuj skorupę: do dużej miski robota kuchennego, dodaj 2 2/3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę bulionu z kurczaka w proszku, 1/2 łyżeczki wytartej szałwii, 1/8 łyżeczki cebuli w proszku, 1/8 łyżeczki kurkumy w proszku, 3/4 szklanki oleju rzepakowego, 6 łyżek mleka, 1 łyżeczka tłuszczu z boczku hickory, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka brązowego cukru; wlać do probówki podczas pracy; proces przez 30-45 sekund; zrzucić na arkusz papieru.papier woskowany posypany mąką; podziel ciasto, aby część dolnej skorupy była nieco większa; kształtuj ciasto na kulki; lekko spłaszcz; umieść arkusz woskowanego papieru na cieście z dolnej skorupy; zwiń 2 cale szerszy niż 9-calowy talerz do ciasta z głębokim naczyniem; usuń górny arkusz woskowanego papieru; przesuń rękę pod dolny arkusz woskowanego papieru; odwróć się do talerza, aby papier woskowany był na górze; łatwość dopasowania ciasta do talerza ciasta; Usuń woskowany papier (nie przekłuwaj ciasta); umieść talerz ciasta w zamrażarce, aż będzie gotowy do napełnienia (powłoka powinna być dość zamrożona po napełnieniu).Karczochy pokroić na ćwiartki lub grube kawałki wielkości ukąszenia; odstawić.Zetrzeć 1 szklankę sera szwajcarskiego; odstawić.Podsmażyć 2 całe ząbki czosnku i 1/3 szklanki posiekanej cebuli w 2 łyżkach oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cebula i czosnek zmiękną.Dodaj karczoch serca do saute mieszaniny wraz z 1/4 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka mielonej pietruszki, 1 łyżeczka świeżego pokrojony koperek, i 1/4 łyżeczka soli koszernej; wymieszać i saute, aż płyn odparuje; usunąć rondel z ognia.Wyjąć całe ząbki czosnku z rondla i umieścić w miski robota wraz z 1 3/4 szklanki śmietany, 1 szklanka rozdrobnionego sera szwajcarskiego, 4 jajka, 2 łyżki stopionego masła, 1/4 łyżeczki cukru, 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej i 1 szczypta zmielonego białego pieprzu; proces przez 30 sekund.Połączyć mieszaninę budyń z mieszaniny karczoch saute w średniej dużej misce; dodać 2-3 uncje pokruszony ser feta (opcjonalnie, ale zalecane); złożyć składniki razem, aż dobrze wymieszane.Wlać mieszaninę kremu do dwóch 9-calowych wstępnie pieczone skorupy pie lub do jednego 10-calowe głębokie danie wstępnie pieczone skorupy pie; TOP z 2-3 uncji pokruszony ser feta (opcjonalnie, ale zalecane) posypać snipped świeżego szczypiorku lub zielonej cebuli Topy przed pieczeniem.Piec w 375 przez 25-30 minut, aż nadmuchane i lekko rumiane; pozostawić do Ustawienia 10 minut.Pokrój, następnie podawaj i ciesz się!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonych Kalmarów – Namocz Przez Co Najmniej 15 Minut, A Następnie Pokrój Na Małe Kawałki1/4 Szklanki Suszonych Kalmarów – Namocz Przez Co Najmniej 15 Minut, A Następnie Pokrój Na Małe Kawałki
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Mielony Biały PieprzMielony Biały Pieprz
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Trójkolorowe Chipsy TacoTrójkolorowe Chipsy Taco
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
KurkumaKurkuma
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
RamięRamię
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Szałwia PrzetartaSzałwia Przetarta
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli397papryka habaneroPremium odsączone karczochy (w wodzie)Premium odsączone karczochy (w wodzie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreotłuszcz z boczku hickorytłuszcz z boczku hickory1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahamroztopione masłoroztopione masło1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1porcja startego parmezanu1/4 szklanki suszonych kalmarów – namocz przez co najmniej 15 minut, a następnie pokrój na małe kawałki1/4 szklanki suszonych kalmarów – namocz przez co najmniej 15 minut, a następnie pokrój na małe kawałki4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana lub 1 3/4 szklanki pół i pół śmietanyśmietana lub 1 3/4 szklanki pół i pół śmietany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4(częściowo & )(częściowo & )57papryka habaneropokruszony ser feta (opcjonalnie, ale zalecane)pokruszony ser feta (opcjonalnie, ale zalecane)57papryka habaneropokruszony ser feta (polecany)pokruszony ser feta (polecany)6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna niezagęszczonamąka uniwersalna niezagęszczona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony świeży koperekpokrojony świeży koperek1porcja startego parmezanupietruszka mielona świeżapietruszka mielona świeża9trochę posiekanej cukiniipokrojony świeży szczypiorek lub zielona cebula topy lub trybulapokrojony świeży szczypiorek lub zielona cebula topy lub trybula1szczyptaświeży mielony biały pieprzświeży mielony biały pieprz0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Spód: okruszki z herbatników graham3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo0warzywo (np. szpinak)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula0warzywo (np. szpinak)ramięramię1warzywo (np. szpinak)szałwia przetartaszałwia przetarta0warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser szwajcarskirozdrobniony ser szwajcarski0warzywo (np. szpinak)kurkuma w proszkukurkuma w proszku2(podarte na kawałki, jeśli chcesz)(podarte na kawałki, jeśli chcesz)
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia7
Magazyn