Plokkfiskur Z Islandii
Need a pescatariańskie danie główne? Plokkfiskur z Islandii może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1481 kalorii, 121g białka, oraz 60 g tłuszczu. Na 13,33 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, sól i pieprz, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Plokkfiskur z Islandii, Pieczona ryba z Islandii, oraz Nie tak uniwersalny sos do zanurzania (Islandia).
Instrukcje
Skóra , kości i rozbić ryby na płatki.Z grubsza posiekać ziemniaki i drobno posiekać cebulę.Powoli podgrzej mleko w rondlu prawie do wrzenia point.In med do LRG wielkości non-stick rondel (podczas gdy mleko jest ogrzewanie), stopić masło & saute cebuli na Med-ciepła do miękkości. Nie pozwól, aby brązowieje.
Mąkę posypać cebulą, dobrze wymieszać i gotować przez 1-2 minuty. Stopniowo dodawać rozgrzane mleko, ciągle mieszając. Dusić przez 3-4 min, często mieszając.
Dodaj płatkowane ryby i energicznie wymieszać, aby całkowicie rozbić płatki rybne. Doprawić obficie solą i pieprzem.
Dodaj ziemniaki i delikatnie wymieszaj. Gotować na małym ogniu, aż do ogrzania.Łyżkę do 4 miseczek i posypać porcją 1/2 łyżki szczypiorku.
Podawać na gorąco z ciemnym chlebem żytnim i masłem.Aktualizacja: zrobiłem ten przepis teraz & to rzeczywiście przychodzi razem szybciej niż czas stwierdził, esp w / ryby & ziemniaki gotowane dobrze-naprzód & po prostu podgrzewane w sosie śmietanowym. Pls wziąć * sezon liberalnie * do serca. Użyłem McCormick Lemon Pepper & Seasoning Salt obficie w przygotowaniu, dodaliśmy więcej przy stole i było idealnie w / to!