Plastry wieprzowe w sosie Hoisin
Need a SOS bezglutenowy i bezmleczny? Plastry wieprzowe w sosie Hoisin mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 258 kalorii, 25g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sosu hoisin, olej roślinny, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wieprzowina z makaronem w sosie hoisin-orzechowym, Bułeczki wieprzowe gotowane na parze z sosem Hoisin, oraz Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój polędwicę wieprzową na kawałki o grubości 1/4 cala. W misce, połączyć składniki marynaty: ciemny sos sojowy, sherry, i skrobia kukurydziana.
Dodać wieprzowinę i wymieszać; odstawić na co najmniej 10 minut.
W woku ze stali węglowej podgrzać olej roślinny na dużym ogniu, aż do samego palenia.
Dodać szalotki i imbir, i stir-smażyć, aż aromatyczne, o 30 sekund.
Dodaj wieprzowinę, zachowując pozostałą marynatę i smaż przez około 5 minut, aż wieprzowina będzie po prostu gotowa.
Dodać zieloną i czerwoną paprykę i smażyć przez kolejną minutę.
Dodaj sos hoisin, sherry, sól, i czarny pieprz, i połączyć.
Dodaj 2 łyżki wody do marynaty pozostałej w misce i dodaj do woka. Wrzuć, aby dobrze się zmiksować.
Zdjąć z ognia, skropić olejem sezamowym i podawać natychmiast.