Plasterek sernika wiśniowego
Plasterek sernika wiśniowego może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę ciastek kruchych, mąki, złotego cukru i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 165 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Wiśnia Dojrzała Plasterek, Ciasteczka wiśniowo-pistacjowe, oraz Przepis Na Koktajl Wiśniowy Plasterek Wódki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 160C / wentylator 140C / Gaz
Nasmaruj i wyłóż luźną metalową puszkę terrynową (27 x 10 cm, głębokość 7 cm) lub podobną puszkę bochenkową z pergaminem do pieczenia. Przełóż kruche pieczywo do robota kuchennego i zmiażdż w okruchy, a następnie wlej masło i kontynuuj, aż do uzyskania konsystencji gładkiego masła orzechowego. Wciśnij mieszankę kruchą do podstawy puszki.
Ubić ser, ekstrakt waniliowy i cukier, aż będzie gładka, a następnie ubić mąkę i jajka, aż do całkowitego połączenia można to zrobić ręcznie lub w maszynce.
Wlać mieszankę na podstawę biszkoptową i wygładzić łopatką.
Piec przez około 1 godzinę, aż po prostu całkowicie ustawić i zabarwione na brązowo na brzegach. Pozostawić do wystygnięcia z lodówki, następnie przechowywać w lodówce, aż do całkowitego wystygnięcia.
Gdy ciasto stygnie, posyp cukier na patelnię i umieść na dużym ogniu, aż się skarmelizuje. Wrzuć wiśnie i dusić w cukrze przez 3-4 min, aż będą lepkie i uwolnią swoje soki, ale nie zapadną się zbyt mocno. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odcedzić sok wiśniowy z powrotem na patelnię.
Umieścić na dużym ogniu i zmniejszyć sok do lepkiego syropu, odstawić do ostygnięcia. Aby podawać, delikatnie wypuść ciasto z formy na deskę i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. Tuż przed podaniem łyżkę wiśni, skropić syropem i pokroić w plasterki.