Placki ziemniaczane z dorsza w sosie tatarskim Dijon
Placki ziemniaczane z dorsza z sosem tatarskim Dijon mogą być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz olej roślinny, bułkę tartą panko, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Placki ziemniaczane z łososiem w sosie tatarskim musztardowym, Sos Tatarski Dijon, oraz Ciasta z łososia w sosie tatarskim z karczocha.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 5 składników w małej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Umieść ziemniaki w dużej szklanej misce; przykryj folią. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 5 minut lub do miękkości. Mash ziemniaki z masher ziemniaków; cool.
Dodać bułkę tartą i dalej 9 składników (bułka tarta przez czosnek) do ziemniaka; dobrze wymieszać. Podzielić mieszaninę na 12 równych porcji, kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę ciasta; gotować 2 minuty z każdej strony.
Umieścić ciasta na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i ciastami.
Piec ciasta w temperaturze 350 przez 10 minut.
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.