Placki ziemniaczane szpinakowe z pieczonym sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj szpinakowe placki ziemniaczane z pieczonym sosem pomidorowym spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 477 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś szklankę bułki tartej, oliwy z oliwek, oleju canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekane placki ziemniaczane z sosem pomidorowo-imbirowym, Słodkie placki ziemniaczane z sosem pomidorowym curry i jajkiem w koszulce, oraz Placki ziemniaczane budyniowe z jajkami sadzonymi i pomidorowym chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ułóż pomidory w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia; posyp solą i pieprzem, a następnie dobrze polej oliwą z oliwek. Pieczeń przez 35 minut, lub aż skóry blister. Ostudzić i przecier; odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło, roztopić, następnie dodać szpinak i gotować, mieszając, aż zwiędnie.
Przenieść do deski do krojenia i ostudzić. Szpinak wycisnąć do sucha i drobno posiekać; umieścić w dużej misce.
Dodaj jajko i mieszaj, aż dobrze się połączą.
Dodać puree ziemniaczane, parmezan i skórkę z cytryny, i doprawić więcej soli i pieprzu; mieszać, aż dobrze połączone. Mieszać w bułce tartej, 1/4 szklanki na raz, aż mieszanina utrzymuje się razem. Pat do 2-cal przez 1/2-cal-grube ciasta. Pogłębiać w mące, klepać nadmiar.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Dodać ciasta i gotować, aż lekko rumiane, 3 do 5 minut na stronie.
Ułożyć ciasta na pieczonym sosie pomidorowym. Top z mozzarellą, w razie potrzeby.