Hurricane Jelly Shots
Hurricane Jelly Shots może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 54 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 49 kalorii. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka soku z marakui, rumu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Bramble Jelly Shots, Fruitcake Jelly Shots, oraz Bushwacker Jelly Shots dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do średniego rondla wlać ciemny rum i wodę i równomiernie posypać powierzchnię żelatyny.
Pozostaw w stanie niezakłóconym, aż żelatyna zmięknie, około 3 minut.
Dodać cukier i ubić do połączenia.
Umieść patelnię na małym ogniu i stale ubijaj, skrobając boki patelni gumową szpatułką w razie potrzeby, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina nie będzie już ziarnista po przetarciu między palcami, około 3 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu, lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Wlać biały rum do dużego rondla i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni.
Pozostaw w stanie niezakłóconym, aż żelatyna zmięknie, około 3 minut.
Dodać pozostałe składniki i ubić do połączenia.
Umieść patelnię na małym ogniu i stale ubijaj, skrobając boki gumową szpatułką w razie potrzeby, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina nie będzie już ziarnista po przetarciu między palcami, około 5 do 7 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Wyjąć naczynie z warstwą ciemnego rumu z lodówki.
Wlać mieszaninę białego rumu na ciemną warstwę rumu. Odstawić patelnię do odkrytej lodówki, aż biała warstwa rumu zostanie ustawiona, co najmniej 2 godziny.Gdy będziesz gotowy do podania, wsadź nóż między blok galaretki a krawędzie patelni. Uważając, aby nie dostać się do środka wody, zanurz patelnię w zlewie pełnym gorącej wody z kranu, zanurzając ją mniej więcej w połowie boków na około 10 sekund.
Wyjmij patelnię z wody i przechyl ją: blok galaretki powinien zsunąć się od krawędzi. Jeśli nie, odstaw patelnię do gorącej wody na kolejne 5 sekund. Odwróć blok galaretki na deskę do krojenia.Używając długiego krojenia lub ząbkowanego noża, naciśnij prosto w dół przez blok galaretki (nie przeciągaj noża) i pokrój go na 54 (1-1/2-by-1-inch) kawałki.