Hurricane Jelly Shots

Hurricane Jelly Shots
Hurricane Jelly Shots może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 54 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 49 kalorii. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka soku z marakui, rumu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Bramble Jelly Shots, Fruitcake Jelly Shots, oraz Bushwacker Jelly Shots dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do średniego rondla wlać ciemny rum i wodę i równomiernie posypać powierzchnię żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny RumCiemny Rum
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pozostaw w stanie niezakłóconym, aż żelatyna zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Dodać cukier i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Umieść patelnię na małym ogniu i stale ubijaj, skrobając boki patelni gumową szpatułką w razie potrzeby, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina nie będzie już ziarnista po przetarciu między palcami, około 3 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu, lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Wlać biały rum do dużego rondla i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały RumBiały Rum
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pozostaw w stanie niezakłóconym, aż żelatyna zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Dodać pozostałe składniki i ubić do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Umieść patelnię na małym ogniu i stale ubijaj, skrobając boki gumową szpatułką w razie potrzeby, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina nie będzie już ziarnista po przetarciu między palcami, około 5 do 7 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z ognia.
6
Wyjąć naczynie z warstwą ciemnego rumu z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny RumCiemny Rum
7
Wlać mieszaninę białego rumu na ciemną warstwę rumu. Odstawić patelnię do odkrytej lodówki, aż biała warstwa rumu zostanie ustawiona, co najmniej 2 godziny.Gdy będziesz gotowy do podania, wsadź nóż między blok galaretki a krawędzie patelni. Uważając, aby nie dostać się do środka wody, zanurz patelnię w zlewie pełnym gorącej wody z kranu, zanurzając ją mniej więcej w połowie boków na około 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały RumBiały Rum
Ciemny RumCiemny Rum
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Wyjmij patelnię z wody i przechyl ją: blok galaretki powinien zsunąć się od krawędzi. Jeśli nie, odstaw patelnię do gorącej wody na kolejne 5 sekund. Odwróć blok galaretki na deskę do krojenia.Używając długiego krojenia lub ząbkowanego noża, naciśnij prosto w dół przez blok galaretki (nie przeciągaj noża) i pokrój go na 54 (1-1/2-by-1-inch) kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W3 m.
Porcje54
Ocena Zdrowia0
Magazyn