Placki Z Pigwy

Placki Z Pigwy
Need a deser wegetariański? Ciasto z pigwy może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki z szynką i groszkiem, Placki Z Jabłkami, oraz Truskawkowe Ciasta Ręczne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło pokroić w pół cala kostki i umieścić w zamrażarce na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2
Mąkę, cukier i sól połączyć w misce miksera Stoiska. Rozpocznij mieszanie z najniższą prędkością za pomocą uchwytu łopatkowego. Stopniowo dodawać masło, pozostawić do wymieszania, aż masło zostanie podzielone na nie większe niż kawałki grochu. Powoli drybluj w zimnej wodzie, aż ciasto po prostu się połączy. Wklep na dwa krążki, owinąć szczelnie plastikiem i schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dla pigwy: obierz pigwę i pokrój na ćwiartki, regularnie pocierając ciętą cytryną, aby zapobiec brązowieniu. Ostrożnie wyciąć rdzenie, a następnie wyciąć ćwiartki w poprzek na ćwierć cala grube plastry. Wymieszać z sokiem z cytryny. W dużym rondlu połącz pigwę z cukrem, masłem, śmietaną, wanilią i przyprawami. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż pigwa zostanie ugotowana i mieszanina zostanie karmelizowana, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Zdjąć z ognia i dodać więcej przypraw do smaku, jeśli chcesz. Przed złożeniem ciasta pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
5
Aby złożyć: na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj jeden krążek ciasta do jednej ósmej cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Wyciąć jak najwięcej trzy cale okręgi, jak można, rezerwując skrawki, układając okręgi na pergaminie wyłożonej arkusza do chłodzenia. Powtórz z drugim krążkiem ciasta, następnie rozwałkuj resztki i wytnij z nimi tyle kółek, ile możesz. Wyrzuć resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Umyć jajko, ubijając żółtko z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Umieść 2 łyżeczki pigwy na środku każdego schłodzonego koła ciasta,a następnie opuszkiem palca umyj Brzeg połowy każdego koła. Złóż nieumyte pół na wypełnienie i delikatnie naciśnij krawędź, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
Placki umieścić w zamrażarce 5 minut, następnie pokroić 3 małe plastry na wierzchu każdego ciasta, lekko posmarować każde ciasto umyć jajkiem i posypać cukrem na surowo. Ciasta mogą być w tym czasie zamrożone do późniejszego pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SurowyCukier Surowy
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ułóż tyle ciast, ile chcesz upiec na pergaminowej blasze do pieczenia, zachowując cal między nimi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Piec ze świeżych lub zamrożonych przez dziesięć minut, a następnie obrócić i piec przez około kolejne 10 minut, do 15, jeśli ciasta zostały najpierw zamrożone. Placki są robione, gdy pigwa pęcherzyki z wyciętych otworów wentylacyjnych i skorupa jest złoty brąz. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn