Placki Z Jabłkami Smażonymi
Need a deser wegetariański? Smażone placki jabłkowe mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1552 kalorii, 3G białka, oraz 164g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, niespełnione jabłka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Placki Smażone Z Jabłkami, Placki Z Jabłkami Smażonymi, oraz Placki Z Jabłkami Smażonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, masło, proszek do pieczenia i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsem w robocie kuchennym), aż mieszanina po prostu przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Ubić jajko z 1/4 szklanki wody z lodem, następnie równomiernie skropić mieszaninę mąki i delikatnie mieszać widelcem do włączenia.
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując), aż do włączenia.
Zbierz ciasto i zagniataj, aż będzie gładkie, 3 lub 4 razy ,na lekko posypanej mąką powierzchni (nie przepracuj, bo ciasto będzie twarde). Uformować ciasto na 2 (5-calowe) dyski i schłodzić, zawinięte w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Energicznie dusić wszystkie składniki nadzienia i szczyptę soli w ciężkim średnim rondlu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu i tłuczenia jabłek z masher ziemniaków, jak zmiękną, aż grube formy purée, o 20 protokół. Całkowicie fajne.
Podzielić 1 krążek ciasta na 6 równych kawałków.
Rozwałkuj 1 kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni lekko posypanym mąką wałkiem do 6-calowej rundy, a następnie umieść 2 czubate łyżki nadzienia w środku. Lekko zwilż krawędź wodą i złóż ciasto, tworząc półkole, tłocząc powietrze wokół nadzienia, a następnie naciskając krawędź, aby uszczelnić.
Przenieść do dużego arkusza papieru pergaminowego i naciśnij mąki zęby widelca wokół krawędzi. Z pozostałym ciastem i nadzieniem upiec więcej ciast (może zostać jeszcze trochę nadzienia).
Ustaw stojak chłodzący na dużej blasze do pieczenia lub tacy.
Podgrzać 2 cale oleju w ciężkim garnku 4-do 5-quart (najlepiej żeliwnym) na średnim ogniu, aż zarejestruje 360 do 188° na termometrze. Smażyć placki, po 3 lub 4 naraz, od czasu do czasu obracając, aż do głębokiego złocisto-brązowego, 7 do 8 minut na partię.
Przenieś do stojaka, aby spuścić. Powrót oleju do 360 do 370°f między partiami.
Przed podaniem ciepłe placki z cukrem cukierniczym.