Placki z jabłkami i jagodami
Jabłkowo-jagodowe ciasto Ręczne to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Ten deser ma 416 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka miodu, jagód, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Placki Jagodowe, Placki Jagodowe, oraz Placki Jagodowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozmrozić arkusze ciasta francuskiego zgodnie z instrukcjami pudełka.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wrzucić jabłka w soku z cytryny, więc nie Brązowy, gdy jesteś ich pokrojenia.
Pokrój każdą ćwiartkę na około 2 do 3 (1-calowe) kawałki.
W dużej patelni saute na średnim ogniu, roztopić masło, aż lekko rumiane.
Dodać jabłka i smażyć przez około 3 do 5 minut, aż lekko rumiane.
Dodać miód i szczyptę soli i wrzucić do dobrze wymieszać, przenieść do piekarnika i piec przez około 15 minut, aż jabłka będą miękkie. Rozgrzej widelcem.
Niech jabłka ostygną do temperatury pokojowej i delikatnie złożyć jagody.
Wyłącz piekarnik do 400 stopni F.
W małej misce ubić 1 jajko. W innej małej misce, wymieszać cynamon i cukier.
Ułóż rozmrożone arkusze ciasta francuskiego płasko na mące.
Wyciąć duże kółka z ciasta za pomocą obcinacza pierścieniowego, około 4 na arkusz ciasta.
Pędzel z myciem jajkiem na zewnętrznej krawędzi połowy koła. Łyżka 2 łyżki mieszanki jagód jabłkowych w środku każdej rundy ciasta. Złożyć ciasto, aby pokryć nadzienie, tworząc półkole i uszczelniając krawędzie.
Placki ułożyć na maślanej tacy piekarnika. Powtórzyć z resztą ciasta. Gdy wszystkie ciasta są na tacy arkusza wyciąć otwory powietrzne w górnej części każdego ciasta i umyć blaty z jajkiem.
Posypać cukrem cynamonowym.
Piec przez około 20 do 25 minut, aż nadmuchane i ładnie rumiane.