Placki Smażone Jabłkowo-Żurawinowe
Smażone placki jabłkowo-żurawinowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 273 kalorie, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, kawałki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Placki Z Jabłkami Smażonymi, Placki Z Jabłkami Smażonymi, oraz Placki Smażone Z Jabłkami.
Instrukcje
Gotować pierwsze 5 składników i 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu w dużym rondlu na średnim ogniu 5 minut; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż jabłka będą miękkie. Całkowicie schłodzić i osuszyć.
Rolka piecrusts do 12-calowych okręgów; pokroić każdą skorupę na 9 (4-calowych) okręgów.
Łyżka 1 poziom łyżka mieszanki owoców na pół każdego okręgu ciasta. Zwilżyć krawędzie wodą; złożyć ciasto na mieszaninę owoców, naciskając krawędzie do uszczelnienia. Krawędzie zagniatać widelcem zanurzonym w mące.
Wlać olej na Głębokość 1/2 cala do dużej ciężkiej patelni; ciepło do 35
Smażyć ciasta, partiami, 2 minuty z każdej strony.
Połączyć 1 łyżkę cukru i pozostałą 1/4 łyżeczki cynamonu i posypać gorącymi plackami.
* Rozmrożoną mrożoną żurawinę lub suszoną żurawinę można zastąpić świeżą żurawiną.