Placki kukurydziane z pieczonymi pomidorami i limonką Aioli

Placki kukurydziane z pieczonymi pomidorami i limonką Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj placki kukurydziane z pieczonymi pomidorami i limonką Aioli spróbować. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz prosciutto, zieloną cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony czosnek i limonka Aïoli, Guacamole kukurydziane z pomidorami i limonką, oraz Quinoa z kukurydzą, pomidorami, awokado i limonką.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż połówki pomidorów, pokrój bok do góry, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Pomidory skropić 1 łyżeczką oleju; posypać 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Piec w 375 przez 1 godzinę i 30 minut lub aż pomidory będą miękkie i straciły dużo wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać mleko i jajko; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu, kukurydzy, zielonej cebuli i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PieprzPieprz
KukurydzaKukurydza
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
8
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Drop ciasto przez poziom łyżki stołowepełnia do patelni, aby 6 placki; gotować 2 minuty lub aż szczyty są pokryte pęcherzykami i krawędzie są złote. Ostrożnie obrócić placki nad; gotować 2 minuty lub aż złoty. Powtórz procedurę z pozostałym 1/2 łyżeczki oleju i pozostałym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Połączyć majonez, sok, czosnek i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
CzosnekCzosnek
SokSok
WodaWoda
10
Umieścić 1 placek na każdym z 4 talerzy. Top każdy z 1 pomidora pół i 1/2 szklanki rukoli. Powtórz warstwy z pozostałymi frytkami, połówkami pomidorów i rukolą, kończąc na frytkach. Top każdej porcji z 1 prosciutto plaster; skropić z 4 łyżeczki aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
RukolaRukola
PomidorPomidor
AioliAioli
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn