Placki kukurydziane z jagodami z syropem klonowym
Jagodowe placki kukurydziane z syropem klonowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 166 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz mieloną mąkę kukurydzianą, masło i ciepły syrop klonowy, jagody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, Naleśniki jagodowe z jagodowym syropem klonowym, oraz Syrop Jagodowy Klonowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W małej misce ubić maślankę z żółtkiem. W średniej misce ubić białko aż do uzyskania jędrnych szczytów.
Dodać mieszaninę maślanki do suchych składników i mieszać delikatnie drewnianą łyżką, aż równomiernie nawilżona; nadal będzie kilka grudek. Złóż ubitego białka, a następnie jagody.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię.
Dodaj 1 łyżkę oleju, a gdy jest gorąco, łyżka 1/4 szklanki ciasta na patelni dla każdego naleśnika. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane na dnie i pęcherzyki pojawiają się na powierzchni, o 3 protokół. Flip i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, o 2 minut dłużej. Utrzymuj naleśniki ciepłe w niskim piekarniku, podczas gdy nadal z pozostałym olejem i cieście.
Naleśniki podawać z masłem i syropem klonowym.